Interiér restaurace a salonek

Interiér restaurace

Naše kuchyně

Indická a nepálská restaurace Buddha Brno

Vítejte u Buddhy, v indické restauraci v centru Brna. Nabízíme speciality i klasiku indické a nepálské kuchyně. Vaří Vám Shiva Lal Kharal, a jeho syn Keshav, bratr Krishna a kolega Prakash (posila týmu od přestěhování). V pracovním týdnu vybíráme do denního menu 3 chody (95,- nebo 130,-) a polévku (22,-). Pro ty, kteří chtějí ochutnat všechny chody dohromady, nabízíme Mix Thali (3 jídla dle denní nabídky na jednom děleném talíři). Jako PŘÍLOHU k pokrmům nabízíme Tandoori NAN (ind.chlebová placka /mouka, sůl, vejce, koření/), RÝŽI Basmati, nebo KOMBINACI obou příloh. Menu podáváme mezi 11. a 15. hodinou. Mimo dobu podávání menu si můžete vybírat z desítek hlavních jídel, příloh a předkrmů. Nebojte se ostré indické kuchyně; individuálně Vám připravíme Vaši volbu dle Vašich chuťových buněk: málo, středně, či hodně pálivou. V jídelním lístku máme i bohatý výběr bezmasých jídel. Příprava jídel probíhá až po Vaší objednávce, proto může být doba čekání - zejména v "polední špičce" - trochu delší, nicméně doba od objednávky po servírování zpravidla nepřekračuje 20 minut. Točíme Svijany 11°, Poličku 11° a Kofolu, nabídku piv doplňuje lahvová Plzeň 12°. Pro autentický zážitek z naší kuchyně nabízíme také indické pivo Cobra 10° nebo Kingfisher 10°, pro řidiče je připraven lahvový Birrel, anebo Ginger Beer (spíše limonáda). Kromě kávy Vám můžeme nabídnout také čaj Masala (černý čaj, plnotučné mléko, koření Masala, cukr). Jeho účinky jsou velmi povzbuzující. Osvěžující je vychlazený jogurtový nápoj Lassi, slaný nebo s džusem (banán, mango). Dále se pro Vás chladí široká paleta nealko limonád: Cola, Fanta, Sprite, Green tea a Bonaqua (neperlivá, j.perlivá, perlivá). Jsme nekuřáckou restaurací, máme pokrytí WiFi. K dispozici je vysoká židle pro děti. Šéfkuchař Shiva o specifikách indické a nepálské kuchyně říká: "K typickým přílohám patří zejména rýže Basmati a Tandoori Nan (ind.chleba z Tandoor kotle /kotel na dřevěné uhlí/). Brambory jsou součástí jídla, neservírují se jako příloha. Podstatný zeleninový základ tvoří cibule, česnek a rajčata. Z ostatní zeleniny se nejvíce používá mrkev, červená čočka, hrášek, fazole a květák. Kořením se nešetří: koriandr, kardamon, římský kmín. A samozřejmě chilli a curry. Připravujeme si čerstvý domácí sýr (Paneer) pro bezmasé variace. Z masa se konzumuje kuře, jehněčí, ryby (aljašská treska) a krevety (v Indii a také v našem jídelníčku). Tradiční nepálskou kombinací je Dal Bhat, tedy indická červená čočka s rýží."

Náš tým

Adresa:

Náměstí Svobody 21
(passage under Kommercial bank)
Brno 602 00

Provozovatel:

Toladi, s.r.o.
Náměstí Svobody 92/21
602 00 Brno
IČ: 02891298 DIČ: CZ02891298